Het roerige leven van Donsje [konijnenblog met Pasen]

In 2009 kwamen we bij de konijnenopvang in Den Haag om twee konijnen uit te zoeken. De vrijwilligers van de konijnenopvang waren echter vast besloten ons Slof en Boef mee te geven. Ze beweerden dat twee andere konijnen, die niet aan elkaar gewend waren, alleen maar ruzie zouden maken. Slof en Boef waren het enige stel. Ondanks vier teleurgestelde kinderen, vertrokken we toch met het beoogde stel. Wie Slof en wie Boef was hebben we nooit geweten. We noemende ze Jip en Donsje, in de veronderstelling dat Donsje een meisje was.

Twee jaar later overleed Jip plotseling (zoals dat altijd gaat bij konijnen). We gingen op zoek naar een nieuwe partner voor Donsje. Dit keer bij de Het Hazenbos de konijnenopvang in Oegstgeest. Deze bleek gelukkig wel verstand te hebben van ‘koppelen’. We kozen Pip, die echter net gecastreerd was en daarom nog enige tijd in een hok naast Dons moest wonen. Na twee jaar gelukkig samenzijn overleed ook Jip. We besloten dat de naam van ons volgende konijn niet op Rip zou mogen rijmen.

Inmiddels waren we er echter achter gekomen dat Donsje helemaal geen meisje was maar een jongen. Waren Jip en Dons voor niets gestart met een LAT relatie. We gingen weer naar Konijnenopvang Het Hazenbos, inmiddels verhuisd naar Warmond en alleen te bereiken met een trek-pontje. Gelukkig sprong Dons onderweg niet uit haar open bakje.

Inmiddels woont Dons alweer een half jaar samen met Molly. Zij is wat actiever en energieker dan Jip en Pip. Molly vertrekt grommend met de verse wortel of paprika en daardoor moet Dons iets harder werken voor zijn eten. Molly heeft lentekriebels en rent Dons achterna door het hok. We vermoeden dat Molly denkt dat ze een hond is. Met als gevolg dat Dons op haar oude dag ook flink wat afgevallen is, zo’n jongere vriendin kan heel gezond zijn.

20140419-152809.jpgDonsje

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s