Analyse van de fietsenstalling

Fietsenstallingen zijn fascinerend.

De manier waarop een fietsenstalling gebouwd en ingericht is heeft erg veel invloed op het gedrag van klanten en de manier waarop de fietsen staan.

Factoren in de opzet van de stalling zijn:

20140203-211950.jpg–  Ingang: Is deze een trap met een rails ernaast of een schuine helling. Fietsers hebben altijd de nijging zo lang mogelijk op de fiets te blijven zitten. Het gevolg is gevaarlijke situaties als er een schuine helling is. Hekken bij de ingang en de route na binnenkomst hebben hier ook invloed op.

–  Bordjes (of papieren met tekst): Borden aan het begin en in de fietsenstalling beïnvloeden het gedrag. ‘Afstappen’ of ‘Hier alleen fietsen met bakken’

– De medewerkers: Medewerkers die klanten aanspreken op hun gedrag of de weg wijzen hebben veel invloed op de fietsers. De medewerkers hebben altijd een hokje of een werkplaats, hun uitzicht op de binnenkomende fietsers en hun reacties beïnvloeden gedrag.

20140203-211959.jpg

  Bonnetjes en stickers: Bonnetjes en stickers maken het mogelijk voor medewerkers om de regels te handhaven van de regels. Ze hebben invloed op inkomsten en orde in de rekken.

20140203-212016.jpg– Rekken en ruimte: Hoge rekken, rekken waar je fiets makkelijk in te zetten is, vrije ruimte voor bakfietsen of fietsen met manden beïnvloed het gebruik van de ruimte, de orde en het gebruiksgemak van de klanten.

Wat vind jij belangrijk in een fietsenstalling?

😉
.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s