Bordjes en tekens aan de wand.

Bordjes…. als je in een museum werkt, zijn ze belangrijk. Wie zich er in verdiept komt de app ‘The O” tegen van MONA het museum in Tasmanie, dat bordjes volledig heeft vervangen door een App. Tegenstanders van apps, vinden dat het  gebruiken van smartphones en tablets afleidt van de museumervaring. Ik ben ook voor bordjes, al zou ik natuurlijk graag eens een bezoek aan MONA brengen.

Simon Vinkenoog bord

Museumbezoekers vinden altijd wat van de bordjes. Een deel vindt dat er te veel op staat en de andere groep wil juist meer tekst. Als kunstliefhebber (maar geen kenner) vind ik bordjes handig. In bepaalde musea zijn ze voor sommige bezoekers  al nuttig om te weten of het om een tentoongesteld object gaat, of een gebruiksvoorwerp.

Dat bij het tot stand komen van zo’n bordje een heel traject voorafgaat, waarin conservatoren, tentoonstellingsmakers en tekstschrijvers zich over de tekst buigen, realiseren veel mensen zich vermoedelijk niet. In het Rijksmuseum vind je bordjes met teksten van de hand van Simon Vinkenoog. Ik zou graag willen weten hoe die ooit tot stand kwamen.

En het hoeven natuurlijk geen bordjes te zijn. De teksten kunnen  ook meteen op de muur.

20140130-230038.jpg

Advertisements

3 thoughts on “Bordjes en tekens aan de wand.”

  1. Eens! Je zou een app wel kunnen gebruiken voor info die niet op een bordje kan. Bv andere versies, schetsen, oid. Alleen als er iets extra’s te zien valt. Een app is voor beeld, niet voor tekst vind ik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s