Desksurfen deel II: Symbaloo

Afgelopen dinsdag was mijn werkplek bij Symbaloo in Delft. Wat meteen opviel was het contrast met LiveHouse: er werken alleen maar mannen. Ik was al gewaarschuwd voor programmeurshumor. Maar ik houd wel van geeks, dus dat leek me geen probleem.

Van manager Sander Vessies kreeg ik een korte rondleiding. Het grappige van internet bedrijven vind ik ondermeer dat ze met een klein team, mondiaal bereik hebben. Symbaloo is gehuisvest in een mooi oud pand in Delft, maar daarnaast ook aan de westkust van de VS.

Het bedrijf biedt voor iedereen een eigen online startpagina. Ze hebben inmiddels een app voor verschillende mobiele telefoons en tabloids. Het bedrijfje levert ook white label oplossingen aan scholen, ook in de US. Dat biedt veel kansen in een enorme markt, dus ik ben benieuwd hoe groot ze gaan worden.

Anders dan bij de LiveHouse, krijg ik niet eerst een rondleiding langs het koffie apparaat. Nee, we beginnen gelijk een geanimeerd inhoudelijk gesprek over de doelgroepen van Symbaloo en het profiel van de gemiddelde gebruiker. Daarna komt de koffie, die overigens prima smaakt.

Vlak voor de lunch komt er iemand langs met de vraag: “Willen jullie nog wat van Bram?” Dinsdag is blijkbaar snackbar dag. Maar gelukkig gaat er ook nog een collega langs de supermarkt. De lunch is er gezellig en nog beter is het potje tafelvoetbal erna. Ik durf niet mee te doen, want als je met 10 punten verliest moet je onder de tafel door kruipen. Mijn kamergenoten verliezen van de buren, maar gelukkig blijven ze gezellig.

Van programmeurshumor heb ik niets gemerkt, maar gelukkig wel gesprekken gehoord die ik net niet helemaal begreep over ITachtige webdingen. Ook heb ik veel werk kunnen verzetten. Eind van de dag wachte mij een heerlijke wandeling naar het station door het zonnige centrum van historisch Delft. De mannen van Symbaloo hebben dan hun dagelijkse Skype gesprek: met hun collega’s aan de andere kant van de wereld in Silicon Valley.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s